SAMSUN (AA) - Vali İbrahim Şahin, "Sağlık turizmi, turizm açısında önemsediğimiz bir alandır" dedi.

Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği toplantı salonunda düzenlenen sağlık turizmi toplantısına katıldı. Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Sağlık Turizminde Samsun" konulu sunum yaptı.

Sunumun ardından konuşma yapan Vali Şahin, Samsun'un sağlık turizmi konusunda avantajlı bir il olduğunu, bu konuda ihtiyaç duyulan altyapının ise oluşmaya başladığını belirtti.

Şahin, kentin sağlık turizminde hak ettiği yere gelmesini arzu ettiklerini ifade ederek, "Sağlık turizmi, turizm açısında önemsediğimiz bir alandır. Biz bugün Samsun’da sağlık turizmi konusunda sizlerin düşüncelerinizi de almak istiyoruz. Nasıl bir yol haritası çizersek bu konuda mesafe alabiliriz, hızlı hareket edebiliriz. Yurt dışından Samsun’a sağlık turizmi adına ne kadar çok misafir getiririz el birliği ile konuşalım. Bir yol haritası önümüze koyalım" diye konuştu.

Öncelikli olarak Samsun'a komşu ülkelerden sağlık turizmine yönelik yabancı turist çekmek istediklerini ancak iletişim ve dil konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Yakın komşumuz olan Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Ermenistan gibi ülkelerin iletişim dilleri Rusça'dır. Bu ülkelerden ilimize sağlık turizmi açısından turist çekebilmemiz için Rusça'yı öğrenmemiz gerekiyor. Rusça dil öğrenilmesi konusunda gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse özel sektör bir kurs açabilir. Eğer dil konusunda bir handikap varsa insanlar buraya yönelmez."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise sağlık turizmi konusunda kentin ciddi beklenti içerisinde olduğunu, bu konunun hiçbir zaman genel turizm konusundan ayrı tutulmaması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, "Samsun'umuzun sağlık hizmetlerinde, özellikle özel hastanelerde elde edilmiş olan başarı öyküsü bizi bugün, bu masanın başında oturup da 'biz nasıl işler yaparız da sağlık turizmini geliştirebiliriz' noktasına getirdi. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Dursun Mehel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sefer Arlı, özel ve kamu hastanelerinin yöneticileri ile davetliler katıldı.

Toplantının ardından Vali İbrahim Şahin ve beraberindeki heyet Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü Ayaktan Kemoterapi Polikliniği ve Ünitesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra söz konusu ünitede incelemelerde bulunan Şahin, burada tedavi gören hastalarla bir süre sohbet etti.