SAMSUN (AA) - Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Birçok farklı alanda turizm değerlerine sahip Samsun'un turizmden daha çok pay alabilmesi için çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.

Kubalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Mücadele ruhu ve ilk kıvılcımın Samsun'u özgün yaptığını, Kurtuluş Yolu, Gazi Müzesi, Onur Anıtı, Havza Atatürk Evi ve Ata Yolu'nun bu anlamda güzel bir destinasyon sunduğunu söyledi.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nde ilk yerleşimin olduğu yerlerden biri olduğunu, MÖ.8 bin'de kentte iskan görüldüğünü ifade eden Kubalı, "Tekkeköy Mağaraları buna örnek. Bu özelliği ile de Samsun Karadeniz Bölgesi'nde özel bir yere sahip" diye konuştu.

Samsun'un 922 höyük, tümülüs, kale, mimari benzeri taşınmaz, 18 bin arkeolojik, etnografik eser ve sikkeden oluşan taşınır kültür varlığı ve bunların sergilendiği müzeleriyle zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirten Kubalı, şöyle konuştu:

"Mitolojiye konu olan Amazonların yaşam alanı olarak Terme - Ayvacık - Salıpazarı gösterilmektedir. Bu kapsamda bölgede çok sayıda kız adıyla anılan alan bulunmaktadır. Kızlar Adası, Kızlar Yaylası, Kızlar Kalesi, Kızlar Çermiği bunlardan birkaçıdır. Samsun'un eşsiz doğal güzellikleri vardır. Turistlere, Ladik, Simenit, Ayvacık ve Bafra'da bir çok aktiviteye fırsat sunan büyük baraj göllerine sahiptir. Akarsular, eğimli doğa ve kar tutan dağlar açısından zengin olan Samsun, dağcılık, paraşüt, yelken, rafting ve benzeri sporların yapılmasına olanak sağlamaktadır. Ülkemizin en güzel kanyonlarından birisi olan Şahinkaya kanyonu ilimizdedir. Samsun'da denizin sunduğu imkanlar çevre illere nazaran çok daha fazladır. Ayrıca, Samsun termal ve sağlık turizmine de elverişlidir." 

Samsun'un Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Su Basar Ormanları, Kunduz Ormanları gibi dünyada eşi benzeri olmayan güzellikleri barındıran, zengin ve özel alanlara sahip olduğunu vurgulayan Kubalı, "Samsun bir turizm merkezi. Barındırdığı turizm potansiyeli bakımından çok iddialı bir kent. Birçok farklı alanda turizm değerlerine sahip Samsun'un turizmden daha çok pay alabilmesi için çalışmalarımıza hız vereceğiz" diye konuştu.