SAMSUN (AA) - Samsun'da yeni yılın ilk bebeği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi.

Hastanenin temizlik bölümünde 16 yıldır görev alan Turan (42) ile eşi Emine Var (38) çiftinin iki kızından sonra üçüncü çocukları Bilal Emin, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldi.

İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Emine Var, karnındaki bebeğin kalp atışlarında bir sorun olduğunu düşünerek eşiyle Samsun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından 23.50'de ameliyata alınan Emine Var, 00.03'te sezaryenle 3 kilo, 50 santimetre boyunda bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. 

Esma Nur (12) ve Esen Gül (17) isimli iki kız çocuğu babası olduğunu ifade eden Turan Var, doğumhane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade etti.

İki kız çocuğundan sonra erkek babası olduğu için mutluluk duyduğunu anlatan  Var, ''İnşallah sağlıklı bir bebek olur. Devletimize, milletimize iyi bir evlat olur inşallah" diye konuştu.   

Yeni yılın ilk bebeğine altın takan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Alaaddin Domaç ise personeli Turan ve eşi Emine Var çiftini tebrik etti. Yeni yılın ilk bebeğini karşılamaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Domaç, "Özellikle hastane personelimizin çocuğu olması bizim için daha güzel bir duygu oldu. Turan Bey 16 yıldır hastanemizde çalışıyor" dedi.

Domaç, anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.