SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesince üretilen Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) ile "Sıfır Atık Projesi" çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

İlkadım Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında bitkisel atık yağ ve atık pil toplama kutusunun mahallelerde yaygınlaştırıldığı kaydedildi.

İlk etapta 40 noktaya montajı yapılması planlanan sistemin kolay kullanım imkanı sunduğu ifade edilen açıklamada görüşlerine yer verilen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, halktan olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

AYPİKUT'un yerli ve milli bir ürün olduğunu vurgulayan Tok, şunları kaydetti:

"Ekibimiz tarafından projelendirilerek üretim aşamasına geçilen yerli ve milli ürünümüz AYPİKUT, halkımızdan gelen talepler doğrultusunda belirlenen noktalara konulmaktadır. Hem görüntüsü, hem de kullanım kolaylığı ile vatandaşımızın beğendiği bu sistemimizle bitkisel atık yağlar ve atık piller rahat bir şekilde toplanmaktadır. Cebindeki atık pilleri atacak yer arayan hemşehrimiz, evinde bitkisel atık yağlarını biriktiren ev hanımlarının olduğunu biliyorum. İşte bu projemizle bu sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz."