SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde girdikleri denizde boğulan 3 kardeşin cenazeleri, defnedildi.

Denizde boğulan Hidayet (24), Celil (17) ve Muhammet Atmaca (15) kardeşlerin cenazeleri, Çarşamba ilçesi Üç Köprü Mahallesi'ndeki evlerinde helallik alındıktan sonra aynı mahalledeki Ali Fuat Başgil Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından 3 kardeşin cenazesi, toprağa verilmek üzere Ayvacık ilçesinin Döngel Mahallesi'ne götürüldü. Hidayet Atmaca'nın eşi Emet ile yakınlarının cenazede oldukça özgün oldukları görüldü.

Kardeşlerden Hidayet'in 2 ay önce Emet Atmaca ile evlendiği ve inşaat işlerinde çalıştığı, Celil'in lise 3, Muhammet Atmaca'nın ise lise birinci sınıf öğrencisi oldukları öğrenildi.

Ünal-Asiye Atmaca çiftinin toprağa verdiği Hidayet, Celil ve Muhammet dışında 8 yaşında Nurgül isimli bir kızları olduğu belirtildi.

Öte yandan Atmaca kardeşlerle denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren Hidayet Atmaca'nın kayınvalidesi Helime Dursun'un tedavisi ise kentteki özel bir hastanede sürüyor.

Atakum ilçesinde dün, Kurban Bayramı dolayısıyla, Samsun'da ikamet eden kızı Emet ile damadı Hidayet Atmaca'yı ailesiyle ziyarete gelen Helime Dursun, damadı ve 2 kardeşiyle birlikte denize girmiş, bir süre sonra akıntıya kapılıp gözden kaybolmuşlardı.

Dalgıçlarca sudan çıkarılan ve hastaneye kaldırılan Hidayet ile kardeşleri Celil ve Muhammet Atmaca yaşamını yitirmiş, Helime Dursun ise tedavi altına alınmıştı.