SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, aşırı yağışlar sonucu taşkınların yaşanmaması için Canik ve Atakum ilçelerinde risk altında bulunan derelerde ıslah çalışması yaptıklarını söyledi.

Kentteki dere ıslahı çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Demircioğlu, Canik ilçesi Yılanlı Dere İnşaatı Yapım işi projesinin 5 milyon 750 bin liraya mal olacağını bildirdi.

Projede dere yatağının 4 metre yüksekliğinde ve 12 metre açıklığında "U" kesit betonarme şeklinde yapıldığını aktaran Demircioğlu, "Çevreye olan olumsuz etkilerinin önüne geçilecek. Eskiden dere yatağındaki kötü görüntü ortadan kalkacak. Modern bir yapı yapılacak, daha güzel bir duruma gelecek. Projenin bu yılın Kasım ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor." ifadelerini kulandı.

Atakum ilçesinde Kuru Zeytin Deresi ve muhtelif derelerin ıslahı inşaatı yapım işi projesinin ise 4 milyon 100 bin liraya mal olduğunu ifade eden Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında Kuru Zeytin Deresi ıslahı inşaatı bu yıl içinde tamamlandı. Kuru Zeytin Deresi'nde 550 metre betonarme açık kesit, 5 metre tabanı, yüksekliği ise 4 metre 10 santimetre inşa edildi. Bu proje kapsamında ayrıca Atakum ilçesi sınırlarındaki Sazak Deresi'nin de ıslah çalışmaları bu yıl içinde tamamlandı. Sazak Deresi'nde 200 metre açık kesit tabanı 4 metre, yüksekliği ise 3 metre 75 santimetre olarak inşası yapıldı."

Canik ve Atakum ilçelerinde derelerin ıslah çalışmalarına 9 milyon 850 bin lira harcama yapıldığını vurgulayan Demircioğlu, "Canik ve Atakum ilçesinde aşırı yağışlar sonucu taşkın riski altında bulunan derelerin ıslahına bu yıl da devam ediyoruz. Canik'te Yılanlı Dere ve Atakum'da ise Kuru Zeytin ve Sazak Deresi ile muhtelif dereler ıslah ediliyor. Vatandaşlarımızın mağdur etmemek için Samsun'da risk altında bulanan dereleri projelendirerek ıslah çalışmalarını bitirmeye kararlıyız." şeklinde konuştu.