SAMSUN (AA) - Gazeteci yazar Cem Küçük, "Türk Milleti 15 Temmuz gecesi çok ağır bir travma geçirdi. Darbe girişimini bu millet önledi." dedi.

Küçük, Canik Belediyesince Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "FETÖ Gerçeği" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi milletin sokaklara çıkıp, karşı koymasıyla darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi.

"17-25 Aralık'tan sonra Fetullahçılar ile ilgili tedbirleri alsaydık bu darbe girişimini yaşamazdık" diyen Küçük, "Türk Milleti 15 Temmuz gecesi çok ağır bir travma geçirdi. Darbe girişimini bu millet önledi. 17-25 Aralık'tan sonra il il bu Fetullahçıların bürokrasideki uzantılarını, valilerini, belediye başkanlarını, iş adamlarını, gazetecilerini tutuklayıp içeri atsaydık ya da devletten dışlasaydık, bu darbeyi yaşamazdık. Devlet tedbir alarak yaşar." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından birçok şeyin açıklığa kavuştuğunu dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"15 Temmuz olduğunda bazı gazeteci arkadaşlarımızdan 'sanatçılardan, gazetecilerden imza toplayalım, destek alalım. Onlar geniş kitlelere hitap ediyor' diyenler oldu. Böyle bir şey yok. Bu darbeyi o 'aydın' diye geçinen, 'sanatçı' diye geçinen, o 'gazeteci' diye geçinenler, o dış kapının mandalları önlemedi, önleyemez de. Onların biz ne mal olduğunu her zaman görmüştük. Ama bu süreçte çok daha iyi gördük. Bu milleti küçümseyen, milletin yemesiyle, içmesiyle, konuşmasıyla dalga geçip, kendisini her şeyin üstünde gören, bu alçak güruhun bu millete bir faydası olmadığını bir kez daha gördük. O yüzden illa biriyle gurur duyacaksanız kendinizle gurur duyun. O ekranlarda sanatçı, sinemacı, dizi oyuncusu, gazeteci diye gördüğünüz tayfanın çoğunun da ciğerinin beş para etmediğini bilin."

Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.