SAMSUN (AA) - Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, başsavcılığın sorumluluk sahasında 2017 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bin 167 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bülbül, düzenlediği basın toplantısında, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığının 2017 yılı değerlendirmesini yaptı.

Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde toplam 7 bin 712 soruşturma dosyası açıldığını belirten Bülbül, yaklaşık yüz kilo çeşitli uyuşturucu madde ve bin 773 uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm ülkede olduğu gibi bölgede de FETÖ'ye karşı başlatılan etkin ve kararlı mücadelenin sürdüğüne işaret eden Cumhuriyet Başsavcısı Bülbül, şu bilgileri paylaştı:

"15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünden sonra ülkemizin her yerinde olduğu gibi Çarşamba’da da Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından FETÖ’ye karşı etkin ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Buna istinaden 2017 yılında 756 soruşturma dosyası üzerinden bin 167 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Hakkında soruşturma başlatılanlardan 104'ü tutuklanırken, 150 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirine başvuruldu, yaklaşık 650 şüphelinin ise soruşturma işlemleri tamamlandı. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı olarak 2018 yılında mevcut FETÖ soruşturmalarının tamamını neticelendirmeyi planlıyoruz."

- Anlaşmazlıklarda büyük çoğunluk uzlaştı

Uzun, Uzlaşma Bürosu çalışmalarına da değinerek, ’2017 yılında Uzlaştırma Bürosu’na gönderilen yaklaşık bin soruşturmadan 700’ünde tarafların uzlaştığını söyledi.

Uzlaştırmalarda kimi zaman sosyal yardımlar da sağlandığını aktaran Bülbül, "Bu kapsamda LÖSEV’e yaklaşık 5 bin lira, Kızılay'a da yaklaşık 4 bin lira yardımda bulunulmuştur. Bunun yanı sıra çeşitli vakıflara da bu şekilde uzlaşma sonucu yardımlarda bulunuldu. İhtiyaç sahiplerine de maddi yardımlarda bulunuldu." dedi.

Bülbül, 2017 yılında ayrıca Demiraslan Mahallesi ve Alibeyli Mahallesi sınırları içinde 260 bin metrekarelik alan üzerinde S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumu, Açık Ceza İnfaz Kurumu ile lojmanlardan oluşan projeye aralık ayında başlandığını, ancak mevsim koşulları nedeniyle ara verildiğini, projenin 2019 yılı sonlarına doğru bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.