SAMSUN (AA) - Samsun merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik yürütülen operasyonun ardından soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 12 kişinin tutuksuz olarak yargılanmasına başlandı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar Bank Asya Samsun Bölge Müdürü Erol A, operasyonlar yönetim sorumlusu Okan E, banka çalışanları Gökhan E, Erdal G, Özgür S. ve Mahmut A. ile daha önce söz konusu bankada görev yaptıktan sonra ayrılan ve başka bankalarda çalışan Selçuk K, Fatih P., Özel Feza Eğitim Kurumlarının muhasebesinde görevli Kemal G. ile Sabit O. hazır bulundu.
Sanıklardan Selma K, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Konya'nın Ereğli ilçesinden davaya katılırken, sanık Kazım A. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada olayın mağduru 21 kişi ile tarafların avukatları da hazır bulundu.
"Özel belgede sahtecilik, silahlı terör örgütüne üye olma, 5411 sayılı kanuna aykırılık, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından haklarından dava açılan sanıklardan Erol A, hakkındaki suçlamaları red etti.
Uzun yıllar bankada görev yaptığını belirten Erol A, "FETÖ örgütüyle bir ilgim yoktur. Bu yapılanmayla bir ilgim bulunmamakta. Bankada yapılan şüpheli işlemlerle ilgim yoktur. Çocuklarımı bile onların okullarında okutmadım. 17-25 Aralık soruşturması sürecinden sonra bu yapının gerçek yüzünü gördüm. Kesinlikle usulsüz işlem yapmadım. Onların bankasında bulunan paramı çekip, başka bir bankadan da kredi çekip ev aldım. İyi bir bankacı olduğum için bankada görev yaptım. TMSF'de beni o bankaya bölge müdürü yaptı. Ben her konuda vicdanen rahatım."
Diğer sanıklar da örgütle bir bağlantılarının bulunmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Sanıkların savunmaların ardından mağdurların ifadeleri alındı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
FETÖ/PDY'ye yönelik 5 Nisan'da yürütülen soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Samsun'un yanı sıra Tokat'ın Erbaa ile Konya'nın Ereğli ilçesinde operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyon sonrasında polis ekiplerince daha önce bankadan alınan bin 500 dekontta yapılan incelemede mesai saatleri dışında işlem yapılması, örgüte yakın okullarda çalışan öğretmenler adına örgüte para aktarılmasıyla ilgili 12 kişi hakkında dava açılmıştı.