SAMSUN (AA) - Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bazıları meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan 19'u tutuklu 53 sanıktan 34'ü hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan ve bazıları meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan Ali Osman K, Aynur A. ve Coşfer Ö, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurulamayan tutuklu sanıklar Arif Arslan, Mustafa Bülbül ve Orhan Kaya'nın yanı sıra hakkında yeni deliller edinilen ve örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Onur Akkaya'nın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Sanıklardan Alper Muhcu, Hamza Özdemir, Halil Özçelik, Muhsin Bayrak, Mustafa Kara, Osman İner ve Ömer Bedir'e "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay, Ahmet Alış, Ali Bayram İskender, Ayşe Boz Çolak, Coşkun Yetkin, Elif Serin, Eyüp Köse, Hatice Meral Bilen, İsmail Soylu, İsmet Atasoy, Kağan Özdemir, Mehmet Ünsal, Mete Kılıç, Mustafa Şener, Müyesser Temiz, Nilgün Ebrar Karakaya, Sabri Çolak, Seydiahmet Van, Sırma Arslan, Songül Gökdağ Van, Tamer Meral, Tuncay Karakuş, Utku Bakar, Ünal Tacir, Yaşar Aksoy ve Zelfir Erdoğan'a "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay, Hakan Tokgöz ve Mehmet Tekkaya'ya ise etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, 12 sanığın ise delil yetersizliğinden beratına hükmetti.

Heyet, bazı sanıkların tutuklu bulundukları süreleri göz önünde bulundurarak tahliyelerine de karar verdi.