SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kent merkezindeki sanayi sitesini yapılacak modern siteye taşıyacaklarını belirtti.

Demir, belediye binasındaki basın toplantısında, TOKİ tarafından inşa edilen Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nden dükkan alacaklar için peşinatın yüzde 10'a indirildiğini söyledi.

Eski sanayi sitesindeki esnafa çağrıda bulunan Demir, "Hem 100 metrekare hem de 200 metrekare olan dükkan için bedelin yüzde 10'u yatırılacak. Müracaat tarihinden 6 ay sonra ilave yüzde 7,5, bir 6 ay sonra da yüzde 7,5 ödenecek. Yer teslimi yapılana kadar taksit kalktı. Teslim aldıktan sonra kalan meblağ da 60 ay vadeyle ödenecek. Toplamda 7 yıl oluyor. Hedefimiz öncelikli olarak Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafı dükkan sahibi yapmak." dedi.

Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nde 1526 dükkan ile 82 ticari birim olmak üzere 1608 iş yeri bulunduğuna işaret eden Demir, "Sanayi ve kentsel dönüşüm bizim için ön planda olan projelerdi. Yıllardır bekleyen Gülsan Sanayi Sitesi esnafı için TOKİ ile mutabakata vararak esnafımıza her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştık. 2022 sonuna kadar Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'ni bitirmeyi planlıyoruz. Burası yapılırken eski sanayi sitesindeki çalışmalar da bu yıl başlıyor. Orasını da selatin camisi ve botanik bahçesine dönüştürerek Doğu Park ile birleştireceğiz. 650 dönümlük yeşil alanı kentimize kazandıracağız." ifadesini kullandı.

Demir, yeni sanayi sitesinin Türkiye'nin en modern sanayi sitelerinden biri olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toybelen'in ulaşımı ve mekanı çok güzel. Proje tamamlanınca Samsun'un şehir içi pik saatlerdeki trafik sıkışıklığına da olumlu anlamda etki edecek. Türkiye'nin en iyi projelendirilmiş ve en modern sanayi sitesi olacak. Çatıdan önündeki kepenklerine kadar son derece modern yapılar. Bir esnaf birden fazla talepte bulunabiliyor. 2022 yılında oraya esnafı taşımak istiyoruz. Talepler her geçen gün artıyor. 15 gün içinde ne kadar talep olduğu netleşecek. Gülsan'daki tüm kayıtlı esnaf ile görüşüyoruz. Gülsan görüşmesi bittiğinde yerimiz kalırsa TOKİ ile yeniden görüşüp diğer sanayi sitelerimizdeki esnafa da buradan yer kazandırmaya çalışacağız."