SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince yapılan Hacılıçay Köprüsü, yarın hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çarşamba Ovası'nda tarımı olumsuz etkileyen ulaşım sorunu, 10 milyon lira yatırımla tamamlanan Hacılıçay Köprüsü ile ortadan kaldırılacak.

Samsun-Ordu karayoluna 27 kilometre uzaklıktaki Hacılıçay'da yapılan köprü ile 27 Mahalle birleştiriliyor. 210 metre uzunluğa, 10 metre genişliğe sahip köprünün Çarşamba tarımının gelişmesine önemli katkı yapması bekleniyor.

Köprünün açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımı ile yarın gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, daha önce Bafra'da köprü yaparak hizmete açtıklarını, şimdi de Çarşamba'da köprü yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kızılırmak ve Yeşilırmak nehirleri üzerinde yapılan ulaşım yatırımlarıyla Bafra ve Çarşamba ovalarının tarımsal üretimini artırmak istediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yatırımların odağında çiftçiler bulunuyor. Çünkü çiftçimiz kalkınsın istiyoruz. Bu yatırımların hepsi Samsun'un 17 ilçesi ile kalkınması demektir. Bir yerde yatırım varsa kalkınma olur. Bunların hepsi iş, aş, ekmek demektir. Hacılıçay Köprüsü de bu yatırımlardan biri. İnşallah Çarşamba tarımının gelişmesine ve üretim kapasitesinin artmasına büyük fayda sağlayacak. Samsun'un artık katma değeri misliyle arttı."