SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde bir evden hırsızlık yaptıkları ve otomobil çaldıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 2 zanlı, Okay Altın'ın Denizevler Mahallesi'ndeki evine 21 Mayıs 2015'te balkon kapısını sert bir cisimle açarak girdi.

Zanlılar, içinde 450 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası ile Altın'ın otomobilinin yedek anahtarı bulunan 2 kasayı alarak kaçtı.

Altın'ın, 3 Ekim'de otomobilinin evinin önünden çalındığını bildirmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çevre yollardaki 300 MOSEBE ve güvenlik kamerası görüntüsü tarandı. Zanlıların otomobille başka şehire gidilebileceği ihtimali üzerine polis, çevre illerin güvenlik güçlerine de bilgi verdi.

Yürütülen çalışmada aynı gün aracın İstanbul'da görülmesi üzerine zanlıların yakalanması için Samsun'dan İstanbul'a özel ekip gönderildi.

Operasyon kapsamında İstanbul ve Samsun'daki 8 ayrı adreste arama yapan polis ekipleri, Hamit Ç. (21), Eşref K. (38), Faruk A. (29) ve Ali O'yu (44) İstanbul, Mehmet A. (44), Gülcan S. (19) ve Veysel Ç'yi (42) Samsun'da gözaltına aldı.

Zanlıların evlerindeki aramada 2 ruhsatsız pompalı tüfek, bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, 3 uyuşturucu hap ile Altın'ın evinden çalınan kasalardaki ziynet eşyalarından bazıları bulundu.

Hırsızlık zanlıları, emniyetteki işlemlerinin ardından "Evden kasa hırsızlığı ve otomobil hırsızlığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılardan Mehmet A'nın, daha önce Okay Altın ile bir süre birlikte çalıştıkları öğrenildi.