SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hem vaka sayısında hem de tedavi anlamında hem de kurallara uyma noktasında Samsun'un Türkiye'de en iyi illerden biri olduğunu söyledi.

Video konferans yöntemiyle yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısında katılan Demir, salgın boyunca Samsun halkının alınan kararlar ve yasaklara büyük ölçüde uyduğunu belirtti.

Kentte koronavirüsle mücadelenin başarıyla sürdürüldüğüne işaret eden Demir, şunları dile getirdi:

"Samsun'da koronavirüsle mücadelemiz iyi gidiyor. Tüm kamu kurum kuruluş yetkililerimizin tümü örnek bir koordinasyon örneği sergiliyor. Hem vaka sayısında hem de tedavi anlamında hem de kurallara uyma noktasında Türkiye'de en iyi illerden biriyiz. Evlerinde kendilerini izole eden halkımızın canı çok sıkıldı ama süreç bir nevi sistem haline dönüşmeye başladı. O yüzden halkımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta da muhtemelen tedbirler devam edecek. Bugüne kadar belediyeye ulaşan her türlü talebe cevap verdik. 'Hayır' dediğimiz hiçbir şey olmadı."

Pandemi sonrasında normalleşme sürecine yönelik çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Demir, "Bahar mevsimi ile birlikte ekiplerimiz ve iş makinelerimiz kırsal mahallelerde durmaksızın çalışıyor. Yol yapım çalışmalarına bu şekilde devam edeceğiz ki titizlikle yaptığımız iş planını ve programımızı başarıyla uygulayarak bu yılı verimli geçirebilelim. Elhamdülillah şu ana kadar bir aksaklık gözükmüyor." diye konuştu.

Demir, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan kararlara uyan Samsunlulara teşekkür etti.