SAMSUN (AA) - Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda alınacak tedbirleri açıkladı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Samsun'da vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak ek tedbirler alındığı bildirildi.

Açıklamada, Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşların huzur, güven içerisinde ziyaretlerini ve alışveriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç gibi asayişe müessir olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

22 Eylül Salı gününden itibaren merkeze bulunan 5 kurban satış yerinde yaya devriyelerin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  (KOM) Şube Müdürlüğünce sahte para olaylarına karşı, Asayiş Şube Müdürlüğünce hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı ekipler görevlendirildiği ifade edildi.

Şehirler arası devlet karayolunda gündüz 13 ekip, 4 radar, gece ise 11 ekip 3 radar görevlendirildiği, şehir içi yollarda da gündüz 13 ekip, 10 şahin, 1 radar, 10 çift yaya devriye, gece ise 9 ekip ve 1 radarın görev yapacağı, ayrıca mezarlıklarda, şehirler arası otobüs terminalinde, bayramlaşma yerlerinde ve yoğun kavşaklarda da yaya personel görev alacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddeler ile mezarlıklarda, bayram öncesi gündüz 21, gece 18  nokta olmak üzere toplam 39 noktada, bayram süresince gündüz 16, gece 11 olmak üzere toplam 27 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılacaktır.  Bayram namazı süresince görevlendirilen 20 ekip cami tedbirlerinde görev yapacaktır. Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara özel ekip görevlendirilmesi planlanmaktadır. Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramını geçirmelerini sağlamak için tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlarımızın, her zaman olduğu gibi halkın huzuru ve güven ortamını bozacak davranışları bize bildirilmesini bekliyoruz."

Açıklamada, KOM Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 Numara Yağ)  kullanımına karşı denetim ve kontrollere ağırlık verileceği de vurgulandı.