SAMSUN (AA) - Samsun Emniyet Müdürlüğünce, narkotik suçlarla daha etkin mücadele edilmesi amacıyla "Narkomobil WhatsApp" ihbar hattı oluşturuldu.

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, makamında konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucuyla mücadelede gelişen teknolojiden yararlandıklarını ifade etti.

Türkiye'de terör ve narkotik suçlarıyla mücadele kapsamında etkin bir mücadele içinde olduklarını vurgulayan Yavuz, amaçlarının bu mücadeleyi vatandaşın desteğiyle sürdürmek olduğunu ifade etti.

Yavuz, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Samsun'da uyuşturucu ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla Narkomobi̇l Projesi'nin uygulamaya konulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin kanayan yaralarından birisi terör, diğeri de narkotik suçlar diye tabir ettiğimiz uyuşturucu kullanımı. Narkotik suçlarla mücadeleyi desteklemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yeni bir proje başlattı. Bu projenin adı da Narkomobil Projesi. Bazı illerimizde faaliyete geçmişti. Samsun’da narkotik suçlarla mücadele anlamında bu projeyi faaliyete geçirdik. Bu projede kullanılacak hat, ‘0552 155 56 55’ numaralı hattımız olacak. Görevlilerimiz 24 saat bu hattın başında durarak, gelen ihbarları değerlendirecek. Sokaktaki ekiplerimizle irtibata geçecekler. Projedeki amacımız, vatandaşlardaki internete bağlanabilen telefonları narkotikle mücadele konusunda kendimize kanalize etmek, vatandaşın ihbar erişimini kolaylaştırmaktır."

Narkotik suçlarla mücadelede Samsun'un Türkiye genelinde en başarılı ilk 3 kent arasında olduğunu belirten Yavuz, bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Söz konusu hatta ihbarda bulunanların bilgilerinin gizli tutulacağına işaret eden Yavuz, "Mobil uygulamamızın devreye girmesiyle de hızımızın daha artacağını düşünüyorum. Tek isteğimiz, vatandaşlarımızın her türlü bilgiyi anında tarafımıza aktarmaları ve sokaktaki polisin etkinliğinin arttırılmasıdır. Bu illetten gençlerimizi ve gelecek nesillerimizi kurtarmada bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gelen ihbarları yapan kişilerin kimlik bilgileri tarafımızca gizli tutulacaktır." ifadelerini kullandı.