SAMSUN (AA) - Samsun Emniyet Müdürlüğünce, narkotik suçlarla daha etkin mücadele edilmesi amacıyla "Narkomobil WhatsApp ihbar hattı" oluşturuldu.

Vali Osman Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla faaliyete geçirilen "Narkomobi̇l" projesi hakkında bilgi verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Samsun'da uyuşturucu ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla "NARKOMOBİL" projesinin uygulamaya konulduğunu belirten Kaymak, bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde, online ses ve görüntü aktarımlı "0552 155 56 55" nolu WhatsApp ihbar hattının faaliyete geçirildiğini aktardı.

WhatsApp ihbar hattı sayesinde vatandaşlar tarafından narkotik suçların ihbar edilmesinin kolaylaştırılmasının amaçlandığına işaret eden Kaymak, "Vatandaşlarımız şahit oldukları narkotik suçları emniyet müdürlüğümüze anında yazılı olarak, fotoğraflamak ya da video kaydı yapmak suretiyle aktarabilecekler." ifadesini kullandı.

Kaymak, uyuşturucu ile mücadelenin duyarlı vatandaşların desteği ile aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.