SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ladik ilçesinde düzenlenen "pilav günü" etkinliğine katıldı.

Ladik Akpınar Öğretmen Okulu ve Öğretmen Lisesi Mensupları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği (LADER) tarafından 14.'sü düzenlenen pilav günü etkinliğinde konuşan Usta, okulun Türkiye'nin 77 yıllık köklü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Okulun binlerce öğretmen ile ülkemizde eğitimin kalitesini artıracak nesiller yetiştirdiğini belirten Usta, şunları kaydetti:

"Kalkınmışlık, refah, teknoloji ve insan ilişkileri bakımından üst sıralarda olan ülkelerin eğitim kaliteleri yüksektir. Ekonomik kalkınmanın temelinde de eğitim büyük yer almaktadır. Yeni nesillerin heba olması için eğitimde kalitenin artırılması şarttır. Şu an fen lisesi olarak hizmet veren okulumuz daha önceleri bu ülkenin öğretmenlerini yetiştiren nadide kurumlarımız arasında yer almıştır. Hayatın her alanında eğitim almış aklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek bizlerin asli görevidir."

Konuşmanın ardından Usta, okulun çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına yaptığı katkıdan dolayı Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'ya plaket takdim etti.