SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret etti.

Özdemir, Samsun'da salep üretiminin yaygınlaştırılması için yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Özdemir’e bilgiler verdi.

Proje kapsamında 19 Mayıs ilçesinde çiftçilerin gelir kapısı haline gelen salep üretiminin 17 ilçeye yaygınlaştırılması çalıştıklarını belirten Özdemir, "Havza’da salep dikimi yapmak için uygun alanların tespiti için çalışmalarımıza başladık. İnşallah en kısa sürede ilçemizde de salep dikimi gerçekleştireceğiz. Amacımız alternatif ürünler ile kırsal kalkınmaya destek vermek. Dikim yapacak çiftçilerimize tohum desteği verilecek." dedi.

Başkan Özdemir de çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Çiftçimizin gelirini artıracak projelere önem veriyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler çiftçilerimiz için iyi bir alternatif teşkil etmekte. Havza kırsalında salep yetiştiğini biliyoruz. Buralarda salep dikimi yapıldığında başarının yakalanacağına eminim. İlçemizin kırsal kalkınmasına destek vermek amacı ile kurulan Havza Yerel Eylem Gurubu Derneğimizde bu çalışmalara destek verecektir." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Mehmet Akif Özdemir, Sebahattin Özdemir’e Samsun’da üretilen salepten hediye etti.