SAMSUN (AA) - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Bir otelde düzenlenen iftara, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Emin Karataş, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Tekin Balcı, EMŞAV Samsun Şubesi Başkanı Bilal Erim, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İftar sonrasında konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, "Dünyada hiçbir toprak parçası, bizim toprağımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu asil kanlardan almıştır" dedi.

Samsun'da şehit ve gazi müzesinin kurulması için Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirten Diril, "Şehrimizin güzel yerinde bir müze oluşturulmasını istiyoruz. Çünkü bir insan babasının resmini ancak saklayabiliyor. Dedesinin resmini saklayamıyor. Siz bir gazimizin resmini cüzdanınızda taşıyacak kadar ahde vefalı bir insansınız. Bu vesileyle elimizdeki bilgileri ve belgeleri, resimleri, gazeteleri saklayabileceğimiz bir müzeyi istiyoruz" diye konuştu.

Şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimize yönelik Türkiye’nin bir hedefi, bir geleceği ve ufki amaçları varsa o amaçları biz şehitlerimizin döktüğü kanla sulanmış toprakların üzerinde yükseltiyoruz. Samsun'da Şehit ve Gazi Müzesi ihmal edilmiş, daha doğrusu idrak edilememiş bir eksikliğimizdir. En kısa sürede, hemen şu andan itibaren hangi mekanı, nereyi, bu amaçla isterseniz düzenleyelim. En layık olan mekanı bulalım ve en kısa sürede bunu gerçekleştirelim" ifadesini kullandı. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin de şehit yakınları ile gazilerin kendileri için önemli olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Biz sizlerin emirlerinizdeyiz, bunu aklınızın lütfen bir kenarına yazın. Eğer bir eksikliğimiz olursa bu bizim becerisizliğimizdendir. Yapabildiğimizce taleplerinizi yerine getireceğiz. Yapamadıklarımızı da gerekçeleri ile birlikte sizlere söyleyeceğiz. Siz bizim için çok özelsiniz. Sizler bu toprakları vatan haline dönüştüren şehitlerin yakınları veya bizzat onlarsınız. Bir yerin vatan olması öyle kolay olmuyor. Onun için siz mutlak suretle bizim baş tacımızsınız. Bu güzel davete icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."