SAMSUN (AA) - Samsun'da şehit yakınları, Asri Mezarlık ve Garnizon Şehitliği'nde yatan evlatlarını, eşlerini, torunlarını ziyaret etti.

Sabah saatlerinden itibaren Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlik ve Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, gözyaşları içinde mezarları ziyaret etti. Çocuklarının mezar taşlarını yıkayan anneler, dualar eşliğinde "evlatları ile bayramlaştı."

Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi 80 yaşındaki Bedriye Hamlı, AA muhabirine, her bayram arifesinde mezarlığa oğlunun yanına geldiğini söyledi.

"Bizim bayramımız burada." diyen Hamlı, "O bize geleceği yere biz ona geliyoruz. Bizim bayramımız bu kadar. Artık hiçbir ananın yüreğine ateş düşmesini istemiyoruz. Biz de devlet millet de rahat etsin." ifadesini kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na 4 yıl önce PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Umut Bulut'un annesi Gülbahar Bulut da terörün artık bitmesini istedi.

Şehit oğlunun bu ay doğum günü olduğuna işaret eden Bulut, "4 yıldır doğum gününü kendi kendime kutluyorum. Sofraya oturuyorsun, sofra boş. Oğlum yok, doğum gününü kendi kendime kutluyorum. 'Sağol annem' demiyor ki. " diye konuştu.

- "Türk-Kürt kardeş, kız aldık kız verdik"

Şehit Jandarma helikopter pilotu Kıdemli Üsteğmen Ferruh Akyel'in babası emekli astsubay Cemil Akyel de 1963 yılında Bitlis'te bulunan 57. Topçu Taburu'nda görev yaptığını anlattı.

Bitlis'teki 34. Piyade Alayı'nın her yıl Hakkari'de, Irak'taki Kürt sorunu nedeniyle tatbikat yaptığını dile getiren Akyel, şunları kaydetti:

"Hakkari'deki Kürt kardeşlerimle halen görüşüyorum, bayramlaşıyorum. Kürt arkadaşımın eşi bana, 'Ne oldu Cemil ağabey böyle' diyor. Her Kürt'ün evinde benim kızım var, her Kürt'ün kızı da benim evimde. Maneviyatımız bir, vatanı beraber kurtarmışız. Onun dedesi, babası da Çanakkale'de, Dumlupınar'da yatıyor, benimki de. Ayrım gayrım yok, bunlar dış güçlerin işi."