SAMSUN (AA) - Samsun'da su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için denetimler sürüyor.

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, iç sular ve baraj gölleri başta olmak üzere tüm kontrol noktalarında denetimlerin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nail Kırmacı, kentte iç sularda ticari ve amatör amaçlı su ürünleri av yasaklarının 01 Nisan 2017 tarihinde, denizlerde ise 15 Nisan 2017 tarihinde başladığını anımsattı.

İç sularda 30 Haziran 2017, denizlerde ise 01 Eylül 2017 tarihinde av yasağının sona ereceğini, bu tarihe kadar denetimlerin aktif bir şekilde yapıldığını aktaran Kırmacı, şunları kaydetti:

- 283 denetim yapıldı

"İl Müdürlüğümüz su ürünleri kontrolörleri tarafından su ürünleri avlak sahalarında, karaya çıkış noktalarında, nakil araçlarında ve su ürünleri satış noktalarında, av yasağının başladığı tarihten bugüne kadar toplam 283 adet denetim yapılmış, yapılan denetimler sonucu 3 bin 800 metre misina ağ, 1 adet serpme ağ ve 3 adet tırıvırıya el konulmuştur.

Ayrıca ağlarda takılı bulunan canlı balıklar ile kan sülükleri doğal ortamlarına bırakılmış olup, yapılan denetimlerde usulsüz su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 26 kişiye toplam 29 bin 456 lira idari para cezası uygulanmıştır.

Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle temenni etmekteyiz. Tüm halkımızdan av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları başta en yakın kurumlarımız olmak üzere, jandarma, emniyet ve zabıta teşkilatlarına bildirmelerini talep etmekteyiz."