SAMSUN (AA) - Samsun'un Havza ilçesinde özel bir tekstil firmasında çalışan işçilerin, uzun süre maaş alamadıkları iddiasıyla atölye önündeki bekleyişleri makinelere el konulmasıyla sona erdi.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, kapalı olan atölyeyi çilingirle açtırıp makinelerin alınması ihtimaline karşı bir süredir bekliyordu. İşçilerden bazıları, maaşlarını 4 aydır alamadıkları iddiasıyla dava açıp icra takibi başlattı. İşçilerin talebi üzerine Havza İcra Müdürlüğü tarafından bir süredir kapalı olan atölyedeki iş makinelerine icra yoluyla el konuldu. Makineler, daha sonra yediemin deposuna kaldırıldı.

İşçiler adına açıklama yapan Usta Kurt, bir süredir işverenin atölyeyi boşaltarak kaçmasından korktukları için atölye önünde nöbet beklediklerini söyledi. İşçi arkadaşlarından bazılarının alacaklarının tahsili için icraya başvurduğunu dile getiren Kurt, "­Bunun sonucunda iş yerindeki makineler haczedildi. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. İnşallah işçi arkadaşlarımız ile el ele vererek kendi atölyemizi kuracağız" dedi.

İşletme yetkilisi Fehmi Börekçi ise kimseyi mağdur etmek istemediklerini, bazı ekonomik nedenlerden ötürü sıkıntıya düştüklerini belirterek, "Bizim kimsenin beş kuruşunda gözümüz yok. Herkesin alacağını son kuruşuna kadar ödeyeceğiz" ifadesini kullandı.