SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay'ı makamında kabul etti.

Şahin, ziyarette Gülay'a kentteki mesleki ve teknik eğitimin durumu hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi kapsamında Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde Türkiye de bir ilk olacak Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bir planlama toplantısı düzenlendi.

Toplantı sonrasında heyet kentteki medikal sanayinin önde gelen bazı firmaları gezildi, açılması planlanan lise için sektör temsilcilerinin katılımıyla bazı okul binaları incelendi. Üretilen tıbbi ve medikal aletler yerinde incelenerek açılacak olan meslek lisesi ile işbirliği alanları görüşüldü. Daha sonra heyet Atakum Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesini ve inşaatı devam eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Gülay'ın kentteki programlarına, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydemir ve bazı sektör temsilcileri eşlik etti.