SAMSUN (AA) - Samsun 19 Mayıs Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen yamaç paraşütü eğitimlerine katılan kursiyerler, teorik eğitimlerinin ardından ilk uçuş deneyimlerini yaşadı.

Teorik eğitimlerini tamamlayan 25 kursiyer, Canik ilçesine bağlı Gültepe mevkisinde, 550 metre yüksekliğindeki tepeden ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

Paraşütlerini yamaca serip hazırlıklarını tamamlayan kursiyerler, daha sonra kendilerini boşluğa bıraktı. Aralarında mühendis, öğretmen, öğrenci, işçi ve memurların da bulunduğu kursiyerler, uçmanın keyfini yaşadı.

19 Mayıs Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı Emre Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere verilen teorik eğitimlerin ve yer derslerinin ardından yamaç paraşütü ile ilk uçuşlara başladıklarını söyledi.

Kulüp olarak iki dönem halinde düzenledikleri yamaç paraşütü eğitimini tamamlayan kursiyerlerin gökyüzüne açıldığını belirten Bolat, ''Canik ilçesindeki 550 rakımlı Gültepe mevkisinde ilk uçuş eğitimlerini başlattık. Kursiyerlerimizle birlikte çok sayıda yamaç paraşütü sporcusunun da bize eşlik etmesi hem kursiyerlerimize moral oldu hem de güzel bir aktivite yapmış olduk'' dedi.

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ekrem Çavuş ise kursiyerlere verdikleri yer derslerinden sonra uçma eğitimini de başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Çavuş, eğitimlerini tamamlamış ve uçuşa yeterli olan kursiyerleri tek uçurduklarını, eğitime yeni başlayanları ise eğitmen kontrolünde çift kişilik tandem paraşütlerle uçurarak paraşütleri yakından tanımalarını ve hissetmelerini amaçladıklarını belirtti.

Kursa katılan öğretmen Duygu Kocaman da kursa eşi ile birlikte geldiğini ve uçmayı çok sevdiğini ifade etti.