SAMSUN (AA) - Samsun'daki "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda elde edilen dijital veri, belge ve diğer delillerin ayrıntılı tasnifi ve imaj alma işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütüne üye olma, örgüt adına faaliyette bulunma, terör örgütüne eleman kazandırma ve tabi kılmaya zorlama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda önceden tespit edilen şüphelilere ait adreslerde eş zamanlı arama gerçekleştirildiği belirtildi.

Şüphelilerin yakalanması ve delil elde edilmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, "Yapılan aramalarda bilgisayar, faturalar ve sözleşmeler, flaş bellek, hard disk ve birtakım belgeler elde edilmiştir. Elde edilen dijital veri, belge ve diğer delillerin ayrıntılı tasnifi ve imaj alma işlemleri devam etmektedir. Gözaltına alınanlara ilişkin yapılan işlemler ile elde edilen belge ve dokümana ilişkin değerlendirme sonucunda ayrıca bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atakum ilçesinde pansiyon adı altında yurt olarak faaliyet gösterdiği belirlenen üniversite öğrencilerinin kaldığı iki bina ile 6 ev ve iş yerinde operasyon kapsamında arama yapmıştı. Aramanın ardından binalardaki bazı doküman ve bilgisayar hard disklerine incelenmek üzere el konulmuş, yurtlarda görevli H.Y, T.Ç, Z.B, A.H, E.G, Y.Ö, C.A, F.S, S.Ş. ve . gözaltına alınmıştı.