SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve dönemin Başkan Vekili Adnan Bahadır ile bir süre önce vefat eden dönemin Genel Sekreteri Kenan Şara hakkında görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla açılan dava, zaman aşımından düştü.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Yılmaz ve Bahadır ile mazeret bildiren Bahadır'ın avukatı katılmadı.

Yılmaz'ın avukatı Ethem Özturan, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, davanın Yılmaz ve Bahadır bakımından zaman aşımı, Şara'nın da vefat etmesi nedeniyle düşmesine karar verdi.

Yaklaşık 9 yıl önce jandarma ekiplerince başlatılan "A Takımı" adı verilen operasyonda 61 kişinin ifadelerine başvurulmuş, ''suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek, zincirleme şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, zimmet ve irtikap'' gibi iddialarla ilgili soruşturmada ifadelerine başvurulan şüphelilerden 18'i hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın da bulunduğu 43'ü hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda 2013 yılında söz konusu suç nedeniyle tüm sanıkların beraatine karar vermiş, Yılmaz, Şara ve Bahadır hakkında ise "Samsunspor Kulübüne yardım için bir milyon lira toplanması" konusunda rüşvet almadıkları ancak görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla ilgili yargılanmalarının durdurulmasına ve dosyanın bu konuda soruşturmaya izin verilip verilmemesi yönünde görüş bildirmesi için İçişleri Bakanlığına gönderilmesine hükmetmişti.