SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde, bir evden hırsızlık yaptıkları ve otomobil çaldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alınan 7 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından "Evden kasa hırsızlığı ve otomobil hırsızlığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Mehmet A. (44), Eşref K. (38) ve Hamit Ç. (21) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar ise mahkeme ve Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

- Olay

Okay Altın'ın Denizevler Mahallesi'ndeki evine 21 Mayıs 2015'te balkon kapısından giren zanlılar, içinde 450 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası ile Altın'ın otomobilinin yedek anahtarı bulunan 2 kasayı alarak kaçmıştı. Okay Altın'ın, 3 Ekim'de otomobilinin evinin önünden çalındığını bildirmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, çevre yollardaki 300 MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüsü taranmış, yürütülen çalışmada aynı gün aracın İstanbul'da görülmesi üzerine zanlıların yakalanması için Samsun'dan İstanbul'a özel ekip gönderilmişti.

Operasyon kapsamında İstanbul ve Samsun'daki 8 ayrı adreste arama yapan polis ekipleri 4 zanlıyı İstanbul'da, 3 zanlıyı ise Samsun'da gözaltına almış, işlemlerinin ardından da adliyeye sevk etmişti.