SAMSUN (AA) - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Tekin Balcı, Atakum ilçesindeki özel bir kreşte çocuklara kötü muamele yapıldığı iddialarına ilişkin, "Müdürlüğümüz tarafından olay tüm ciddiyetiyle takip edilmekte olup, olay emniyet ve adli makamlara ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

İddialara ilişkin yazılı açıklama yapan Balcı, olayla ilgili bilgilerin kendilerine ulaşmasının ardından harekete geçtiklerini ifade etti.

Tekin Balcı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İki personel görevlendirilmiş, gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Müdürlüğümüz tarafından olay tüm ciddiyetiyle takip edilmekte olup, olay emniyet ve adli makamlara ulaşmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı bilgi, tarafımızca başlatılan idari soruşturmanın ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bakanlığımızın temel prensiplerinden birisi, çocuklara sevgi ve şefkat ile muamele edilmesidir. Bu doğrultuda çocukların yüksek yararı gözetilerek gerekli her türlü işlem gerçekleştirilecektir."

Samsun'un Atakum ilçesinde, özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla iki veli şikayette bulunmuş, haklarında şikayet bulunulan öğretmen ve yönetici 3 kişinin ifadesine başvurulmuştu.