SAMSUN (AA) - Samsun'da bir iş adamına şantaj yaparak 30 bin lira aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu bir iş adamına şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ç. ve F.K, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Ü.B. (31), H.T. (46) ve O.S. (27) tutuklanırken S.K. (27) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce iş yerinde çalışıp ayrılan 15 yaşındaki F.K'nin üvey babası Ü.B'ye (31) şantaj karşılığı 30 bin lira para veren, daha sonra kendisinden 60 bin lira daha para istenen iş adamı H.B. şikayetçi olmuş; bunun üzerine F.K. ve üvey babası Ü.B. ile olayı birlikte gerçekleştirdikleri iddia edilen H.T. (46), S.K. (27), O.S. (22) ve S.Ç'yi (17) gözaltına almıştı.

İş adamı H.B, F.K'nin kendisini telefonla arayarak işe tekrar alınması yönünde ısrar ettiğini, konuşmaları sırasında, "evde olduğunu ve banyodan yeni çıktığını" söylemesi üzerine, kendisinin de "üzerinde ne olduğunu" sorduğunu belirmişti. F.K. ve üvey babasının, aralarında geçen bu konuşmanın ses kaydını kullanarak kendisine şantaj yaptıklarını ileri sürmüştü.