SAMSUN (AA) - Samsun'un Çarşamba ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ikisi kardeş 3 kişinin ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Çarşamba Cumhuriyet Savcılığınca Mustafa Salih Semercioğlu, Turan Tekcan ve oğlu Ömer Can Tekcan hakkında hazırlanan iddianame, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Mahkemece kabul edilen ve Semercioğlu'nun "kasten öldürme", "kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından 2 kez müebbet ile 40 yıla kadar hapis cezası, Turan Tekcan'ın "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Ömer Can Tekcan'a ise "kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Müşteki Kerem Ö. ile Ömer Can Tekcan'ın Çarşamba ilçe merkezinde araçlarıyla seyir halindeyken durup yol verme meselesi nedeniyle tartışmaya başladıkları aktarılan iddianamede, Ömer Can Tekcan'ın ağabeyinin iş yerinden av tüfeğini aldığı belirtildi.

Ömer Can Tekcan'ın rastgele ateş ettiği anlatılan iddianamede, bu sırada Turan Tekcan'ın oğulları Alptuğbey ve Göktuğbey Tekcan'a hitaben Kerem Ö. ile Mustafa Salih Semercioğlu'nu vurmalarını söylediği ifade edildi.

İddianamede, yaşanan arbede sonucu Semercioğlu'nun Alptuğbey ve kardeşi Göktuğbey Tekcan ile Murat Aşar'ı tüfekle vurarak öldürdüğü kaydedildi.

Davanın ilk duruşması, 28 Aralık'ta Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 22 Temmuz'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 kişiden Mustafa Salih Semercioğlu, Turan Tekcan ve oğlu Ömer Can Tekcan tutuklanmış, diğer 2 kişi serbest bırakılmıştı.