SAMSUN (AA) - Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan birine 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi, diğeri beraat etti.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "uyuşturucu ticareti yaptığı" iddiasıyla tutuklu yargılanan Saffet K, Ünye M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Yusuf Ç. de geldi.
Saffet K, savunmasında, uyuşturucu satmadığını söyledi. Sadece "içici" olduğunu dile getiren Saffet K, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Bu maddeyi bir daha içmeyeceğim. Çocuğum astım hastası. Ailem ve çocuklarım mağdur. Vicdanınıza sığınıyorum. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Yusuf Ç. da suçsuz olduğunu belirterek, beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Saffet K'ya uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, Yusuf Ç'nin ise beraatini kararlaştırdı.
Samsun'un İlkadım ilçesinde 27 Ekim 2015'te 467 gram sentetik kannabinoid ile yakalanan Saffet K. tutuklanmıştı. Olayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle bir süre tutuklu kalan Yusuf Ç. ise daha sonra serbest bırakılmıştı.