SAMSUN (AA) - Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, hız ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Jandarma sorumluluk bölgesindeki Kavak-Asarcık kara yolu ile mahalle grup yolları ve trafik denetleme noktalarında minibüs, okul servis araçları ve otomobiller hız ile Kovid-19 kapsamında kontrol edildi.

Jandarma ekipleri, sürücü, yolcu, ve öğrencilerden maske takma, hijyen ve sosyal mesafenin yanı sıra emniyet kemeri kullanma gibi konularda dikkatli olunması istedi.

Denetimde hız limitini aşan ve kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.


- Kavak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne Şerif Arlı atandı

Kavak Kaymakamlığında Şerif Arlı, İlçe Yazı İşleri Müdürü oldu.

2008'de Kavak Nüfus Müdürlüğünde veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2012'de aynı yerde şef olan Arlı, 2018 yılında Sinop'un Dikmen ilçesinde Nüfus Müdürlüğüne getirildi.

Geçen yıl Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçe Nüfus Müdürlüğüne başlayan Arlı, Eyüp Ünlü'nün emekliye ayrılmasıyla boşalan Kavak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü görevine atandı.


- DenizBank Havza Şubesinden Muhtarlar Derneğine bilgisayar desteği

DenizBank Havza Şubesi tarafından Havza Muhtarları Derneğine bilgisayar hibe dildi.

Hibe edilen bilgisayar, Denizbank Havza Şube Müdürü Mesut Özkurt tarafından Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar'a teslim edildi.

Özkurt, muhtarların toplum adına önemli görevleri ifa ettiklerini belirterek, "Banka olarak değerli muhtarlarımıza destek olmak adına bir bilgisayar hibe etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. DenizBank olarak bu ülkeye hizmet eden herkesin her zaman yanındayız ve yardımcısıyız." dedi.

Çavdar ise Özkurt'a teşekkür ederek, "Şahsınızda bizlere destek olan tüm DenizBank ailesine muhtarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu bilgisayar ile derneğimizde muhtarlarımıza daha hızlı hizmet sunma imkanına kavuşacağız." diye konuştu.


- Havza Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, kırsal mahallelerde yol yapım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Belediye ekipleri tarafından kırsal mahallelerde devam eden yol çalışmaları kapsamında Esenbey Mahallesi'ndeki çalışmaların sonuna gelindi.

Özdemir, bir mahalleyi daha yazın toz, kışın çamurdan kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Elimizden geldiğince mahallelerimize hizmet götürme çabası içindeyiz. Ekiplerimiz ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Hava şartları elverdiğince ekiplerimiz sahada ve halkımızın hizmetinde olacak. Mahalle muhtarımıza ve sakinlerine ekiplerimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim." dedi.