SAMSUN (AA) - Tunceli'deki terör saldırısında 22 Nisan'da şehit düşen Jandarma Er Özkan Özden'in (21) adının memleketi Samsun'un Terme ilçesinde yapılacak parka verileceği bildirildi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İstanbul'da yaşayan ve yakınlarını görmek için ilçeye gelen şehidin babası Rasim ve annesi Suriye Özden'i ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Samsun'da 23 Nisan'da toprağa verilen ve aslen Termeli olan şehit Jandarma Er Özkan Özden'in adını, Terme ilçesinde yaşatmak istediklerini söyleyen Kul, "Bu ülke çok canlar verdi, çok kanlar aktı. Bunun bedelini fazlasıyla geçmişte ödedik ve hala da ödüyoruz. Özkan Özden kardeşimiz bu ülkenin birliği, bütünlüğü için canını vermiş şehit kardeşimiz. Huzur içinde yatsın, nur içinde yatsın. Allah’ın sevgili kuluymuş, onu şehitlik mertebesine yükseltti. Biz de şehidimizin adını ilçemizde layığıyla yaşatmak adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Allah sabırlar versin." dedi.

Samsunluların şehidine tek yürek olarak sahip çıktığını belirten Kul, şöyle konuştu:

"Biz de şehidimize manevi görevimizi yerine getirmek için Ortasöğütlü Mahallesi'nde park yapmaya karar verdik. Gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize saygımızı, onların adını yaşatarak göstermek istiyoruz. Tunceli'deki terör saldırısında 22 Nisan'da şehit düşen Jandarma Er Özkan Özden'in adını yapacağımız parka vereceğiz. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz."

Şehidin babası Rasim Özden oğlunun isminin bu şekilde yaşatılacak olmasından onur duyduklarını, acılarının az da olsa hafiflediğini dile getirdi. Rasim Özden, "Bu güzel ve anlamlı kararından dolayı Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul’a ailem adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Özkan Özden'in de aralarında bulunduğu 3 asker şehit edilmişti.