SAMSUN (AA) - Samsun'da oda ve borsa başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) 6 Ekim Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların katılımıyla düzenlenecek "9. Ticaret ve Sanayi Şurası"nda gündeme getirecekleri sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek için bir araya geldi.

TOBB'un ev sahipliğinde 6 Ekim Perşembe günü Başbakan Yıldırım ve ilgili bakanların katılımıyla yapılacak 9. Ticaret ve Sanayi Şurası öncesinde Samsun'da bulunan oda ve borsa başkanları, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde toplandı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Fişekçi, Havza TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dalkıç, Terme Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Küçük katıldı.

Toplantıda 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda gündeme taşınacak Samsun'un temel sorunlarının değerlendirmesi yapıldı.

Murzioğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, şurada 81 ilin sorunlarının dile getirileceğini belirterek, "Samsun oda ve borsa başkanları olarak biz de kentimiz adına gündeme getireceğimiz sorunları belirlemek için bir araya geldik. Samsun'umuz il ve ilçeleriyle hızla büyüyen, gelişen bir şehir. Belirlenen başlıkları şurada dile getireceğiz. Samsun ile ilgili hazırladığımız sorun ve çözüm önerilerini içeren dosyayı da Başbakanımız ve ilgili bakanlara vereceğiz." dedi.