BARTIN (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden sanatçı Barış Akarsu’nun Bartın'ın Amasra ilçesindeki evinden kişisel eşyaları çalındı.

Alınan bilgiye göre, Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu 4 Temmuz 2007’de yaşamını yitiren Barış Akarsu'nun Amasra'da annesinin yaşadığı evine hırsız girdi.

Akarsu anısına evin içinde oluşturulan müze odadan Akarsu’nun kolyeleri, bileklikleri, kuru sıkı tabancaları ve yüzükleri çalındı.

Anne Hatice Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin köydeki akrabalarına ziyarete gittiği gece eve hırsız girdiğini söyledi.

Eve girdiğinde her yeri dağınık halde bulduğunu aktaran Akarsu, "Bu olay bir kişinin yapacağı iş değil. Çok acele davranmışlar ve bu olay tek başına yapılamaz. Oğlumun odasına girdiğimde eşyalarının yerde olduğunu gördüm. Alan kişi oğlumun değerlerini almış. Oğlumun yüzük, küpe, kolyeleri, bileklikleri ve kuru sıkı tabancalarını çalmışlar. Boynunda her zaman taşıdığı o Ayetel Kürsi kolyesini de almışlar." diye konuştu.

Barış Akarsu’nun dünyaya mal olduğunu, yüreklere taht kurduğunu vurgulayan anne Akarsu, şöyle devam etti:

"Barışseverler böyle bir şey yapamaz. Bizim evimiz artık müze gibi. Buraya gelen gidenin haddi hesabı yok. Her zaman da kapım açık. Bu asla yapılamaz. Ne olur yapan kişiye sesleniyorum. Bir şeytana mı uydunuz? Ne olur geri dönün bana, çocuğumun değerlerini, bana hatıralarını getirin. Ben üzüntüden bu odaya giremiyorum. Ne olursunuz bana aldıklarınız şeyleri geri getirin."

Hatice Akarsu ayrıca, şüphelilerin bulunması için Amasra İlçe Emniyet Amirliğine başvuruda bulundu.