Hapishanede görev yapan infaz koruma memurları Nicholas Evans ve Timothy Dugan, akıl sağlığı yerinde olmayan mahkum Terrance Debose'yi hücreye kapattı.

Bir sandalyeye bağlanan mahkum Terrance Debose, bir anda memurların yumruk ve tekmelerinin hedefi haline geldi.Görüntülerde infaz koruma memuru Nicholas Evan'ın giysisine takılı kamerayı da darp öncesinde kapatması dikkat çekti.İnfaz koruma memurlarının saldırısına uğrayan ve 13 saniye boyunca tekme ve yumrukların hedefi olan Terrance Debose hiçbir şey yapamadı.

İlk saldırının ardından bir diğer infaz koruma memuru olan Timothy Dugan görüntülere girdi ve o da mahkumun yüzüne yumruk atmaya başladı.Saldırılarını sonlandıran iki memur daha sonra mahkumu hücrede bırakıp olay yerini terk etti.Mahkumun yüzü kanlar içinde kaldı.Geçtiğimiz mart ayında yaşandığı belirtilen olay sonrası mahkum Terrance Debose beyin sarsıntısı geçirdi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından infaz koruma memurlarından Nicholas Evans'a 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı.Timothy Dugan'a ise kusurlu davranışla suçlandı.Her iki memura mahkumun kişisel haklarını ihlal ettiği suçlamaları yöneltildi, memurlar suçlamaları reddetti ve masum olduklarını savundu.Mahkum Terrance Debose'nin uyuşturucu taşımak suçuyla bir yıldır hapis yattığı belirtildi.Saldırı sonrasında kardeşi Terrance Debose ile konuştuğunu belirten Emanuel, kardeşinin saldırının ardından moralinin son derece bozuk olduğunu ve memurlara gereken cezanın verilmesini umduğunu belirtti. (Sabah)