Dünya Demokrasi Hareketi (DDH) Genel Başkanı Bayram Zilan, çoban kıyafeti "kepenek" giyerek, "bidon kafalı, göbeğini kaşıyan, makarna yiyen" şeklindeki tanımlara tepki göstererek oyunu kullandı.
Keçiören İlçesi, Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokuluna üzerinde çoban kepeneği, kaval ve su damacanası ile gelen Dünya Demokrasi Hareketi (DDH) Genel Başkanı Bayram Zilan, 2023 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullanan Zilan, basın mensuplarına açıklama yaptı. Zilan açıklamasında, “Türkiye’de uzun yıllardır halkın özgür iradesine karşı bir takım çevreler tarafından aşağılama kampanyası yapıldığını, özellikle kendisini "entellektüel üstün" zanneden, seçkinci, jakoben, ayrıcalıklı zümrenin, halkı, Anadolu’yu, taşrayı, gettoları aşağıladığını ve bu kesimin tercihlerini alaya aldığını” söyledi.
Halk, özgür iradesini sandığa her yansıttığında "bidon kafalı, göbeğini kaşıyan, makarna yiyen" şeklinde tanımlanarak hakir görüldüğünü ifade eden Zilan, "Hatta daha da ileri gidilmiş ’çobanla kendisinin oyunu bir tutmayanlar’ bile çıkmıştır. İşte bugün buraya bu seçkinci elitleri protesto etmek için geldik" dedi.
İşçinin, emeklinin, çobanın, profesörün ve iş adamının eşit olduğunu belirten Zilan, şunları kaydetti:
"Hiç kimse ayrıcalıklı veya üstün değildir. Bugün bu anlamda önemli bir gündür. Bugün yıllarca hor görülen çevrenin merkeze karşı zafer günüdür. Bugün eski Türkiyeci jakobenlerin, bizzat hor gördükleri, aşağıladıkları halk tarafından tarihin çöp sepetine atılacağı ve yeni Türkiye’nin kurulacağı bir gündür. Yaşasın eşitlik, kardeşlik, demokrasi.”
(İHA)