TRABZON (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen öğrenciler, 4 günlük gezi programının ardından memleketlerine döndü.

Biz Anadoluyuz Projesi ile Trabzon'a konuk olan Şanlıurfalı öğrenciler, 4 günlük program kapsamında Trabzon'un tarihi ve turistlik mekanlarını ziyaret etti, Trabzonlu ailelerin evlerinde konakladı.

Gezi programlarını tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle memleketlerine yolcu edildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirildiğini belirterek, bu kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinden öğrencilerin batıdaki illeri gezdiğini, karşılıklı kardeşlik bağlarının kuvvetlendirildiğini söyledi.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise birlik ve beraberliğin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Burada edineceğiniz dostluklar ve arkadaşlıklar diliyorum ki bir ömür boyu devam eder. Türkiye'nin her köşesi ayrı bir cennet. Şanlıurfa ayrı, Trabzon ayrı bir güzellikte. Sizler de bu güzelliğin tadını çıkartın. İnşallah güzel hatıralarla ailelerinize kavuşursunuz."

Şanlıurfa'dan gelen 150 öğrenciden oluşan kafileye başkanlık yapan Hasan Koyuncu da öğrencilerin, Trabzon'dan güzel izlenimlerle ayrıldıklarını belirterek, "Proje sayesinde ülkemizin doğusunu, batısını, kuzey ile güneyini tanımış olduk. İnşallah bu şekilde kardeşliğimiz devam edecektir." dedi.

Trabzon Havalimanı'ndaki uğurlamada bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.