Kokusu yüzünden de birçok faydalı şeyden de mahrum kalmaktadır. Bunlardan birisi de sarımsaktır. Genellikle güçlü kokusu nedeniyle yemekten kaçındığımız sarımsağın, saç bakımına, kalp hastalığı riskini düşürmeye ve buna benzer birçok yararı vardır. Sarımsak aynı zamanda doğal bir vücut savaşçısıdır. Alerjilere karşı vücudu daha sağlam bir şekle sokar, kan şekeri seviyesinin sabit kalmasında büyük yardımcıdır, yüksek tansiyon ve kolesterol konusunda ise oldukça faydalıdır. Bu faydaları ile birçok ülkede yüzlerce yıldır sağlık sorunlarına karşı en sık kullanılan doğal ürünler arasında başı çekmektedir. Yine sarımsaktan yapılan büyük faydası olan ürünlerden birisi ise sarımsak çayıdır.

Sarımsağın Faydaları

Diyet yapmak isteyenler için ideal diyet listesi arasına giren bir çaydır. Çiğ sarımsak, sarımsak özü, sarımsak çayı ve tabletleri farklı hastalıkların tedavisine yardımcı olması amacıyla tüketilmektedir. Birkaç faydası hakkında bilimsel çalışma sonuçları bulunmasına karşın bazı yararları hakkında geleneksel kullanım dışında herhangi bir araştırma ya da çalışma görülmemektedir. Çiğ sarımsak ve çayı en çok, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Yüksek oranda “allicin” içeren çiğ sarımsak antiviral ve anti bakteriyeldir. Kış aylarında disiplinli bir biçimde sarımsak tüketmek bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini büyük bir şekilde artırmaktadır.

Sarımsağın Kolesterole Etkisi
Sarımsağın kolesterole etkisi alanında yapılan çalışmalar birbiriyle zıt sonuçlara sahiptir ancak halk arasında kolesterolü düşürmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Bazı araştırmalar çiğ sarımsağın HDL'yi ( iyi kolesterolü ) artırdığını, damar sertliğini engellediğini ve kalp rahatsızlıkları riskini azalttığını göstermektedir. Damar sertliği veya herhangi bir kalp rahatsızlığı nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız düzenli olarak sarımsak takviyesi almadan önce doktorunuza danışın. Kaynak  http://www.diyetlistesi.org/sarimsak-cayi-tarifi-faydalari-nedir-etkileri-nelerdir.html adresidir. Siz de sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak sarımsak çayı tüketin. Dinç kalın ve hastalıklara karşı daha dirençli olun.