SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinin altyapı sorununu çözeceklerini söyledi.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçeleri kanalizasyon ve yağmur suyu yapım işi inşaatında 2016 yılında, 4 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

İlçe belediyeleri tarafından, 35-40 yıldan beri, maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan, kanalizasyon hatlarının SASKİ tarafından yenilendiğini vurgulayan Demircioğlu, bu ilçelerin ihtiyaçlarına göre yağmur suyu hatları döşendiğini de aktardı.

İlçelerde 23 kilometre altyapı hattı yapıldığını bildiren Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Havza'da 6 kilometre kanalizasyon ve 1 kilometre yağmur suyu olmak üzere 7 kilometre altyapı yapıldı. Kavak'ta 6 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 10 kilometre altyapı şebeke hattı döşendi. Ladik ilçesinde 5 kilometre kanalizasyon hattı ve Asarcık ilçesinde ise 1 kilometre kanalizasyon hattı yapıldı. Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde 18 kilometre kanalizasyon hattı ve 5 kilometre de yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 23 kilometre boru hattı döşendi. Samsun’un ilçelerini Avrupa standartlarında modern hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizi taşın altına koyduk, bu yoldan dönüş yok. İlçelerin altyapı sorununu çözmeye kararlıyız. Bunu da vatandaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyorum."