SAMSUN (AA) - Karadeniz Bölgesi 9. Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ev sahipliğinde yapıldı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, SASKİ'nin son 5 yıl içinde çok önemli altyapı çalışmalarıyla içme suyu projelerine imza attığını söyledi.

Kayıp kaçak oranlarını yüzde 70'lerden yüzde 35'ler düzeyine kadar düşürdüklerini aktaran Demircioğlu, bu oranı yüzde 25'e düşürmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Demircioğlu, 17 ilçenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 2014-2018 Kasım ayı sonu itibarıyla yapılan toplam harcamanın 554 milyon lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Son 5 yılda 3 milyon 260 bin metre içme suyu şebeke ve isale hattı yapıldı. 304 sondaj açılması, 25 sondaj binası, 248 depo, 70 terfi binası yapıldı. Yapılan 304 sondajdan 195'inde su bulundu. Bunların da 108'i içilebilir niteliktedir. 6360 sayılı yasa ile köyden mahalleye dönüşen SASKİ hizmet alanımızdaki mahallelerimizden 556 mahallemizde içme suyu problemi bulunmakta iken, bu mahallelerimizden 369'unun içme suyu sorunu çözüldü. 74 mahallemizde içme suyu inşaatı devam etmekte, 27 mahallemizin içme suyu projesi tamamlandı. Kalan mahallemizin içme suyu sorununu çözmek için etüt ve projelendirme çalışmaları devam ediyor."

Hizmet alanları içinde bulunan 17 ilçenin kanalizasyon, yağmur suyu altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla aynı dönemde ayrıca 629 milyon 500 bin altyapı yatırımı yapıldığını dile getiren Demircioğlu, "İlçelerdeki altyapı çalışmaları ve dere ıslahları tüm hızıyla devam etmektedir." dedi.

Toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Cem Ertan; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal ve Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan ile SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Namık Kemal Bakoğlu, Kemal Kaya ve Cihan Güller'in yanı sıra diğer yetkililer katıldı.