SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Alaçam ilçesinde kırsal kesimindeki 7 mahallenin içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alaçam Kızlan İçme Suyu İnşaatı Projesi’nin 5 milyon 400 bin liraya mal olacağını, proje tamamlandığında, Kızlan, Gökçeağaç, Tepe Bölmesi, Vicikler, Umutlu, Ali Dede Bölmesi ve Köseköy mahallelerinin içme suyuna kavuşacağını belirtti.

Projeye 5 ay önce başladıklarını aktaran Demircioğlu, "Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızı içme suyuna kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SASKİ’de uzun yıllar İçme Suyu Dairesi Başkanlığı görevini yaptığım için susuzluğun ne demek olduğunu çok iyi bilirim. SASKİ olarak tek hedefimiz, susuzluk çeken kırsal yerleşim bölgelerinde içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız." ifadesinde bulundu.

Projeyi 2017 yılı Haziran ayında bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Demircioğlu, projede şimdiye kadar 36 kilometre boru döşediklerini, 4 adet içme suyu deposu yapacaklarını ve çalışmaların sürdüğünü kaydetti.