SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Ayvacık ilçesi kırsal kesimindeki 6 mahallede yaşayan vatandaşların içme suyu özleminin bu yıl sonunda sona ereceğini söyledi.

Demircioğlu, SASKİ'nin Ayvacık ilçesinde yürüttüğü çalışmaları inceleyerek, proje kontrolörü Yıldan Gözdemir ve SASKİ Ayvacık Şube Müdürü Ali Semiz ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Şimdiye kadar 40 kilometre hat döşenen proje tamamlandığında 120 kilometre içme suyu hattı döşeneceğini bildiren Demircioğlu, şebeke hatları ile içme suyu depoları ve terfi binaları inşaatlarının devam ettiğini anlattı.

Projenin kırsal kesimdeki Ardıç, Baş Alan, Çarşı Köy, Gültepe, Güzelyurt ve Uğurlu mahallelerini kapsadığına dikkati çeken Demircioğlu, "Proje 6 ay önce start aldı. Yıl sonunda proje tamamlandığında bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızın yıllardır çektikleri su özlemi sona erecek. Yöre halkı temiz ve içilebilir içme suyuna kavuşacak." dedi.

İçme suyu deposu inşaat çalışmalarının da titizlikle devam ettiğini dile getiren Demircioğlu, "Bu projede 20, 30, 50 ve 75 metreküplük 15 içme suyu deposu yapılacak. İki de terfi binası inşa edilecek. Proje 10 milyon liraya mal olacak." diye konuştu.