SAMSUN (AA) - Havza 100. Yıl İlkokulu Satranç Takımı Kaymakam Alper Tanrısever’i ziyaret  etti.

Öğrencilere ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, 100. Yıl İlkokulu Müdürü Hakan Aydın, Müdür Yardımcısı Hüseyin Yavuz ile satranç antrenörleri Mehmet Urhan ve Hayati Zeybek eşlik etti.

Kaymakam Tanrısever, okuldaki eğitim çalışmaları ile satranç faaliyetleri ve takımın katıldıkları turnuvalar hakkında bilgi aldı.

Urhan ve Zeybek, iki yıldır satranç çalışmalarının devam ettiğini, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan Samsun 10 yaş  grupları satranç turnuvasına katılan takımın bireysel dalda üçüncülük kazandığını, gelinen noktada çalışmaların karşılığını almanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek satranç takımına desteklerinden dolayı Kaymakam Alper'e teşekkür etti.

Kaymakam Alper Tanrısever, sohbet ettiği öğrencilere okullarını ziyaret edeceğini ve turnuvada üçüncü olan Recep Fatih Çavdar ile satranç maçı yapacağını söyledi.

Tanrısever, "Öğrencimizi yakalamış olduğu başarıdan dolayı kutluyorum. Hocalarını ve öğretmenlerini öğrencinin bu başarısından dolayı teşekkür ediyorum. Satranç, zihinsel gelişmeyi sağlaması bakımından da önemlidir. Öğrencilerimizin bu tür turnuvalara katılmaları deneyim kazanmaları adına çok önemli” dedi.