ORDU (AA) - Avusturya'da yaşayan Gaziantepli Mustafa Oğuzhan, savaş ve terörü kınamak için 3 ay önce başladığı dünya turu kapsamında Ordu'ya geldi.

Avusturya'da elektrik işiyle uğraşan 34 yaşındaki Mustafa Oğuzhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşı sevmediğini belirterek, "Televizyonu açtığımızda sadece savaş ve terör duyuyoruz. Savaş ve terör olaylarını kınamak, insanlık ve arkadaşlık için yola çıktım" dedi.

Avusturya'dan 3 ay önce başlayan yolculuğunda, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan'ı geçtiğini, ardından Türkiye'ye ulaştığını söyledi.

Oğuzhan, "30 kilogramlık çantamla 12 saat aralıksız yürüdükten sonra dinleniyordum. Yürüyerek yolculuk zor olduğu için buna bir çare bulmaya karar verdim. İstanbul'a geldikten sonra internet üzerinden bir at buldum. Otobüsle Samsun'un Bafra ilçesine geldim, buradan aldığım atla yola devam etmeye karar verdim" dedi.

Yolda bulduğu bir köpeği de alarak adını "Koyete" koyduğunu ifade eden Oğuzhan, "Artık dünya turumuzda bir de köpek var. Atı sadece sırt çantasını taşımak için kullanıyorum. Günde yaklaşık 25-30 kilometre yürüyorum. Hayatım boyunca hiç kolay yolu seçmedim. Zor yolu seçerek kendimi daha iyi tanıyabiliyorum" diye konuştu.

Oğuzhan, Karadeniz'e ilk kez geldiğini, havasını ve insanını çok sevdiğini dile getirerek, "Yolculuğumda uygun yerlerde çadırımı kurup geceyi geçiriyorum, sonra da yoluma devam ediyorum. Yürüyerek dünyayı bir kez gezmeyi düşünüyorum. Ayaklarım beni nereye kadar götürürse yürümek istiyorum" ifadesini kullandı.

Sosyal medyada "Sevgi Kazanır" adında bir grup kurduklarını, bu grupta dünya gezisinin fotoğraflarını paylaştıklarını anlatan Oğuzhan, "Arkadaşım yolda çektiğim fotoğrafları grupta yayınlıyor. Şu an 600 kişi bizi takip ediyor. Ayrıca bu internet grubumuz üzerinden ihtiyaç sahibi, anne babası olmayan çocuklara, engelli insanlara yardım ediyoruz. Bu dünyada her şey yeterince var, sadece paylaşmayı öğrenmemiz lazım" dedi.

Oğuzhan, 3-5 yılda bitirmeyi planladığı dünya turunda Ordu'dan sonraki güzergahın Giresun, Trabzon, Rize, Kars ve Ermenistan olduğunu sözlerine ekledi.