İstanbul Adliyesi bünyesinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki 14 savcıya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Anadolu Adliyesi 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç beraat etti.
İstanbul Adliyesi bünyesinde kurulan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na atanan 14 savcıya ilişkin Adalet.org adlı sitede "hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi" yazan Hakim Övüç’ten bazı savcılar şikayetçi olmuştu. Şikayetlerin ardından ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla hakkında dava açılan Hakim Övüç’ün yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Hakim Sevgi Övüç hazır bulundu. Duruşmada Övünç’e destek için CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile birçok hakim ve savcı da izleyici olarak yer aldı.
Savunmasını yapan sanık Övüç, Adalet. Org sitesinde yazdığı ifadelerinde hakaret kastı olmadığını belirtti. 35 yıllık hakim olduğunu belirten sanık Övüç, “Neyin hakaret olup olmayacağını bilecek derecede hukukçuyum. Hukuki endişemi dile getirdim. Hakaret kastım yoktu. Şikayetçi olan savcıları da tanımıyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.
Duruşmada daha sonra söz alan Hakim Övüç’ün avukatları Övüç’ün beraatine karar verilmesini talep etti. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek oy birliğiyle Hakim Övüç’ün beraatına karar verdi.
(İHA)