TRABZON (AA)  - TUNCAY BEKAR - Trabzon'da kendisine şiddet uygulayan eşini aralarında çıkan tartışma sırasında silahla kazara öldürdüğü gerekçesiyle 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Nuran Boğoçlu, savcılığın desteğiyle kuaför açarak çocuklarına bakıyor.

Nuran Üçüncü Boğoçlu, 16 yaşındayken kaçarak evlendiği eşinden bir süre sonra şiddet görmeye başladı. Yaklaşık 11 yıl önce kendisine şiddet uyguladığı sırada tartıştığı eşini tabancayla kazara öldüren Boğoçlu, yargılandığı davada 15 yıl hapis cezası aldı.

Cezasının üçte birlik kısmını çektikten sonra tahliye edilen Boğoçlu, dışarıda hayatına devam ederek 3 çocuğuna bakmak için 2010 yılında eski hükümlülere destek olan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki koruma kuruluna müracaat ederek yardım istedi.

Kuruldaki görevlilerin desteğiyle kuaför açan Boğoçlu, AA muhabirine, cezaevinde çıktıktan sonra bir süre pazarcılık yaptığını anlattı.

Daha sonra eski mesleği olan kuaförlüğe döndüğünü dile getiren Boğoçlu, çalıştığı iş yerlerinde eski hükümlü olduğunu öğrenen patronların kendisini işten çıkardığını söyledi.

Boğoçlu, başvurduğu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün kendisine yardım etmesiyle iş yeri sahibi olduğunu anlatarak, "Yüzümü öne eğecek fiilim olmadı. Kırık da olsa çocuklarımı kanatlarımın altına alıp hayata hazırlamaya çalışıyorum" dedi.

Kendi dükkanını açtığı için çok mutlu olduğunu anlatarak gözyaşlarını tutamayan Boğoçlu, "Üç pırıl pırıl evladım var, onlar hayata bağlanma nedenim. Suça karışanlar ne duruma düşmüş olursa olsun tövbe kapısı her zaman açık. Hayata tutunsunlar" diye konuştu.

- "Allah düşmanımın başına bile böyle sınav vermesin"

Boğoçlu'nun lise öğrencisi kızı Sena Boğoçlu da annesiyle gurur duyduğunu belirterek, "Herkesin annesi özeldir, benim annem çok özel. Çünkü bir insan küllerinden doğup tekrar dikilebilir ya ayağa, benim annem öyle. Onunlu gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Boğoçlu'nun oğlu Kağan Abdulkadir Boğoçlu da annesi ve ailesine sahip çıkmaya çalıştığını anlatarak, "Elimden geldiğince onlar için yaşıyorum. Annem de bizim için yaşıyor. Allah düşmanımın başına bile böyle sınav vermesin. Biz de böyle imtihan edildik. İnsanlar böyle durumlarda kenetlenmeli. Aile bu zaten, aile düştüğün yerden kolundan tutarak kaldırmakla olur" dedi.

Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet İpsuz da hükümlülere maddi ve manevi destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Boğoçlu'nun da kendilerine yaptığı başvuruyu değerlendirdiklerini vurgulayan İpsuz, "Nuran Hanım iş yeri açmak isteyince ona yardımcı olmak için durumu kurulun gündemine alıp başsavcıya ilettik. Başsavcımız da seve seve yardımcı olacaklarını anlattı. Bu sayede iş güç sahibi oldu, hayata tutunmuş oldu" dedi.

Türk Anneler Birliği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener de suça karışanların topluma kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.