Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Üniversitesi’ne yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaparak, rektörün, rektör yardımcılarının ve dekanların odalarının aranmadığı, sadece olaya karıştığı iddia edilen bir kısım görevlilerin odalarında aramanın yapıldığı ve soruşturmanın da halen devam ettiğini ifade etti.
Mardin Artuklu Üniversitesi’ne yönelik 7 ilde düzenlenen yolsuzluk operasyonuyla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’den yazılı açıklama geldi. Özel, operasyonun “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, 4734 Sayılı kamu İhale kanununa muhalefet, denetim görevinin İhmali, zimmet, rüşvet almak - rüşvet vermek, gizli bilgilerin açıklanması” suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla 18 Kasım 2014 günü sabah saatlerinde birçok ilde eş zamanlı olarak yapıldığını hatırlattı.
Operasyon ile ilgili bir kısım yerel, ulusal, görsel basında ve internet haber sitelerinde Artuklu Üniversitesi Rektörü’nün, rektör yardımcılarının ve dekanların odalarının arandığına ilişkin haberlerin yer aldığının görüldüğünü hatırlatan Özel, söz konusu haber içeriğinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Artuklu Üniversitesi Rektörü’nün, rektör yardımcılarının ve dekanların odalarının aranmadığını açıklayan Özel, sadece olaya karıştığı iddia edilen bir kısım görevlilerin odalarında aramanın yapıldığı ve soruşturmanın da halen devam ettiğini vurguladı.
(İHA)