ARTVİN (AA) - Şavşat ilçesinde doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, şehrin sıcak havasından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyen konuklarını ağırlıyor.

İlçe merkezine 25. kilometre uzaklıkta ve Sahara Milli Parkı içinde yer alan Karagöl, her mevsim ayrı güzelliğiyle yerli ile yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geliyor.

Çevresi ladin ve çam ağaçlarıyla kaplı Karagöl, fotoğrafla ilgilenenlerin ve doğaseverlerin ilgi odağı olurken, ziyaretçilerine ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da sunuyor. Gölde kayıkla gezinti yapabilen ziyaretçiler, doğa, temiz hava ve kuş sesleri arasında dinlenme şansı yakalıyor.

İstanbul'dan gelen Metin Gerez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizli olduğunu ancak 15 yıl sonra bölgeyi ziyaret etme fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Şavşat ilçesini daha önce hiç görmemiştim. Manzara karşısında adeta büyülendim. Yeşilin her tonunu görme fırsatı buldum. Karagöl'ün doğası insana huzur veriyor. Bol bol fotoğraf çekip buranın güzelliğini ölümsüzleştirdim." dedi.

- "Karagöl doğa harikası bir yer"

Hopalı iş adamı Şükrü Aydemir de arkadaşı ve ailesiyle daha önce basından takip ettiği Karagöl'ü görmek için geldiğini belirterek, ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğu gölün manzarasına ve ihtişamına hayran kaldığını ifade etti.

Karagöl'ün doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayan Aydemir, "Göl içerisinde rengarenk balıkları gördük. Çocuklarımla balıklara yem verdik. İnsanın içini ferahlatıyor. Şehrin stresli hayatından sıyrılıp nefes alabileceğiniz güzel bir yer olduğunu düşünüyorum." sözlerine yer verdi.